Kecskesajtsaláta
Egy igazi kora őszi finomság, ami pillanatok alatt elkészül. Előételként, vagy önmagában is könnyű vacsoraként megállja a helyét akár egy finom fehérbor társaságában.
Összetevők - saláta - 4 személyre:
50 g dió darabokra törve
1 teáskanál só
8 szelet bagett
1 nagy gerezd fokhagyma félbevágva
125 g kecskesajt
55 g friss kevert saláta
1 kisebb lila hagyma, vékony szeletekre vágva
Összetevők - öntet - 4 személyre:
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál dióolaj
1,5 evőkanál tárkonyecet
1 gerezd fokhagyma, összetörve
A diót egy tálba szórjuk, és forrásban lévő vizet öntünk rá. Egy percig állni hagyjuk, lecsöpögtetjük, és megszárítgatjuk. Egy serpenyőben körülbelül 3-4 perc alatt aranybarnára pirítjuk a diót. A tetejére sót hintünk és kissé összerázzuk és hagyjuk kihűlni.
A bagettszeletek egyik oldalát világosbarnára pirítjuk. Kivesszük, és az egyik oldalát bedörzsöljük a félbevágott fokhagymával. Néhány percig hagyjuk hűlni, azután megfordítjuk, és mindegyikre teszünk egy szelet kecskesajtot. A sütőben 2-4 perc alatt megpirítjuk a sajtot is rajta.
Az öntethez összekeverjük az olívaolajat, a dióolajat, az ecetet és a fokhagymát, majd fűszerezzük (só, bors)
Összerázzuk a salátaleveleket, a hagymát és a pirított diót egy nagy tálon. A sajtos ropogós bagettszeleteket elrendezzük a tetején és meglocsoljuk az öntettel. Addig tálaljuk, amíg a bagett meleg.