2015. okt 18.

Kecskesajtsaláta

írta: Rajkai Ági
Kecskesajtsaláta

 

Egy igazi kora őszi finomság, ami pillanatok alatt elkészül. Előételként, vagy önmagában is könnyű vacsoraként megállja a helyét akár egy finom fehérbor társaságában.

 

Összetevők - saláta - 4 személyre:

50 g dió darabokra törve

1 teáskanál só

8 szelet bagett

1 nagy gerezd fokhagyma félbevágva

125 g kecskesajt

55 g friss kevert saláta

1 kisebb lila hagyma, vékony szeletekre vágva

Összetevők - öntet - 4 személyre:

2 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál dióolaj

1,5 evőkanál tárkonyecet

1 gerezd fokhagyma, összetörve

A diót egy tálba szórjuk, és forrásban lévő vizet öntünk rá. Egy percig állni hagyjuk, lecsöpögtetjük, és megszárítgatjuk. Egy serpenyőben körülbelül 3-4 perc alatt aranybarnára pirítjuk a diót. A tetejére sót hintünk és kissé összerázzuk és hagyjuk kihűlni.

A bagettszeletek egyik oldalát világosbarnára pirítjuk. Kivesszük, és az egyik oldalát bedörzsöljük a félbevágott fokhagymával. Néhány percig hagyjuk hűlni, azután megfordítjuk, és mindegyikre teszünk egy szelet kecskesajtot. A sütőben 2-4 perc alatt megpirítjuk a sajtot is rajta.

Az öntethez összekeverjük az olívaolajat, a dióolajat, az ecetet és a fokhagymát, majd fűszerezzük (só, bors)

Összerázzuk a salátaleveleket, a hagymát és a pirított diót egy nagy tálon. A sajtos ropogós bagettszeleteket elrendezzük a tetején és meglocsoljuk az öntettel. Addig tálaljuk, amíg a bagett meleg.


kecskesajt_salata_2.jpg

 

Szólj hozzá

előétel