Túróhab bogyós gyümölcsökkel
Nyáron jobbnál jobb friss gyümölcsökből készíthetünk ínycsiklandozó sütiket. Most, kivételesen, hogy egy kicsit se vesszen el hőkezelés hatására a bogyós gyümölcsöknek a jótékony antioxidáns hatása, nem is csinálunk velük semmit, csak az isteni túróhabra szórjuk. :)
Összetevők (4 adag):
250 g túró
40 g nádcukor
1 teáskanál vaníliaeszencia
1 db narancs reszelt héja és leve
1 db zöld citrom reszelt héja és leve
2 db zselatinlap
200 ml habtejszín
bogyós gyümölcsök vegyesen
Egy tálban keverjük össze a túrót és a cukrot. Adjuk hozzá a vaníliaeszenciát, narancs és a citrom lereszelt héját. A zselatinlapokat 5 percig áztassuk hideg vízben. Eközben facsarjuk ki a citrom és a narancs levét és egy fazékban főzzük fel a levüket, majd vegyük le a tűzhelyről. A zselatinlapokat nyomkodjuk ki és oldjuk fel őket a forró gyümölcslében. Ezt folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a túróhoz. Ezután verjük kemény habbá a tejszínt, majd keverjük össze a túrókrémünkkel. Tálaljuk kis tálkákba vagy poharakba és 2 órán át hűtsük. Végül szórjunk a tetejükre bogyós gyümölcsöket.