2015. máj 10.

Snidlinges-Sonkás Kelkáposzta-Saláta Fokhagymás Pirítóson

írta: Rajkai Ági
Snidlinges-Sonkás Kelkáposzta-Saláta Fokhagymás Pirítóson

Ezt a szendvicset legelőször főiskolás koromban készítettem el de azóta is nagy kedvencem. :) 

Fél óra alatt összedobható, könnyű de mégis laktató, amely friss kelkáposztával és snidlinggel igazi tavaszi ízbomba!

 

Összetevők (10 szelet pirítósra):

1 fél fej kelkáposzta (kb. 250-300 g)

120 g füstölt, főtt sonka

1 fél csokor snidling

4 evőkanál főzőtejszín

4 evőkanál tejföl (20% zsírtartalmú)

1 evőkanál ecet (10%-os)

1 mokkáskanálnyi porcukor

só, frissen őrölt fekete bors

10 szelet magos/teljes kiőrlésű toast kenyér

250 g vaj / margarin

1 gerezd fokhagyma

Először szedjük le a kelkáposztáról a külső vastagabb leveleit, majd a megmaradt zsengébb fodrokat mossuk meg és torzsáját eltávolítva vágjuk fel vékony szeletekre. A sonkát is vágjuk fel vékony, de nem túl hosszú szeletekre, és a snidlinget is aprítsuk össze. Ezeket keverjük össze a kelkáposztával egy nagy edényben (lehetőleg olyanban, aminek van zárható fedele). Egy kis tálkában keverjük össze a tejszínt a tejföllel, ecettel, porcukorral, sóval és borssal, majd ezt öntsük rá a saláta alapkeverékünkre. Zárjuk le az edényt és jól rázzuk össze, hogy a szósz mindenhova jusson.

A toast kenyereket pirítsuk meg. Amíg készülnek, a zúzott fokhagymát keverjük össze a vajjal. A kész pirítósokat még melegen kenjük meg a fokhagymás vajjal és púpozzuk meg őket a kész salátánkkal .

kelkaposztas_snidlines_salata.jpg

 

Szólj hozzá

reggeli szenvics