2015. ápr 08.

Fügelekváros szendvics brie-vel és sonkával

írta: Rajkai Ági
Fügelekváros szendvics brie-vel és sonkával

Ezt a receptet még a GoodFood januári számában találtam, és gondoltam, hogy majd húsvét után pont jó alkalom lesz rá, hogy kipróbáljam, hiszen sonka úgyis fog maradni. Hamar megvan, és mennyei íze van. A sonka és a brie sajt sós íze nagyon jól harmonizál a fügelekvárral. Ha vacsorára vendégeket várunk és nincs sok időnk, vagy csak úgy egy pohár bor mellé valami különlegesebb finomságot ennétek, akkor ajánlom, hogy próbáljátok ki. :)

Összetevők (1 db szendvicshez):

2 db vastag szelet jó minőségű fehér kenyér

vaj / margarin

1 evőkanál fügelekvár

2 teáskanál mustár

Néhány szelet brie vagy camembert 

1 vastag szelet sonka

Friss kevert saláta vinaigrette mártással

A kenyérszeletek egyik oldalát vajazzuk meg. Az egyik szelet másik oldalát kenjük meg fügelekvárral, a másik szeletet pedig mustárral. A lekvárra tegyünk egy szelet sonkát, arra brie-t, majd vajas felével felfelé a másik szelet kenyeret. Ezután rakjuk a már előre felforrósított serpenyőbe. Egy húslapát hátával nyomjuk le egy kicsit, és 2-3 perc sütés után, amikor a kenyér alsó fele aranyszínűre pirult, fordítsuk meg, és süssük meg a másik oldalát is.

A szendvicset tálaljuk kevert salátával. A salátához tépjünk össze fejes saláta levelet, keverjünk hozzá friss rukkolát, vékony szeletekre vágott sárgarépát, retket és paradicsomot. Az egészet öntsük le vinaigrette mártással. Ehhez egy kis olívaolajat keverjünk össze mustárral, sóval és egy pici balzsamecettel (a legegyszerűbb ha egy befőttes üvegbe rakjuk és azt lezárva jól összekeverjük a mártás alapanyagait). 

 

sonkas_szendvics1.jpg

 

 

Szólj hozzá

reggeli