Póréhagymás lazac
Köztudottan a hal jót tesz nekünk, hiszen gazdag fehérjében, ásványi anyagokban és vitaminokban is. Ezek közül is a lazac talán még kiemelkedőbb, hiszen Omega 3 zsírsavakban is az egyik leggazdagabb állat, ami a táplálkozási szakértők szerint segít alacsonyan tartani a koleszterin szintet. Ehhez a recepthez még nem is kell nagy konyhai jártasság, hiszen tényleg még aki igazi antitalentum is a halsütésben, azoknak is bátran tudom ajánlani, mert a sikerüket biztosan borítékolom.
Összetevők (2-3 személyre)
400 g lazacfilé
60 g zsenge, fagyasztott zöldborsó
1 közepes póréhagyma
6 púpozott evőkanál zsíros tejföl
1 evőkanál apróra vágott friss vagy szárított tárkony
só, frissen őrölt fekete bors, zsírpapír
Zsírpapírból vágjunk ki nagyobb négyzeteket. Sózzuk és borsózzuk meg a lazacfilék mindkét oldalát, majd helyezzük egyenként a zsírpapírra őket. A póréhagymát vágjuk vékony karikákra és a zsenge borsóval együtt osszuk el a lazacfiléken. Ezután mindegyikre rakjunk két evőkanál tejfölt, szórjuk meg tárkonnyal, kevés sóval és frissen őrölt fekete borssal, majd csomagoljuk be a őket. A sütőt melegítsük elő 190-200 °C fokra és körülbelül 15 percig süssük a lazacfiléket. Tálaláskor igény szerint helyezhetünk rá még egy-egy evőkanál tejfölt.