2015. már 09.

Banánszelet

írta: Rajkai Ági
Banánszelet

Ha van otthon nagyon érett banánod és sajnálod kidobni, akkor ez az a süti amiben fel tudod használni. Ne izgulj, a siker nem marad el! :) 

Hozzávalók:

2 érett banán

1 citrom leve és reszelt héja

2 evőkanál rum

250 g vaj / margarin

150 g kristálycukor

4 db tojás

330 g finomliszt (BL-55)

2 teáskanál sütőpor

100 g étcsokoládé (díszítéshez)

A banánt hámozzuk meg és egy villa segítségével nyomkodjuk pépesre, majd keverjük el a citromlével és a sütőrummal. A vajat a cukorral keverjük habosra, és utána egyesével dolgozzuk össze a tojásokkal. A banánpépet adjuk hozzá az így elkészült masszához. Egy külön tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral és a reszelt citrom héjával, majd ezt is szép lassan adjuk hozzá a masszához. Ezután egy kikent (vaj és liszt) vagy sütőpapírral borított tepsibe öntsük a masszát. A tepsit kicsit kocogtassuk oda a konyhapulthoz, hogy a benne lévő levegőbuborékok távozzanak. Ezután rakjuk az előmelegített sütőbe (légkeveréses, 180°C), és kb. 30 perc alatt süssük aranybarnára. 

A díszítéshez az étcsokoládét vízfürdő felett olvasszuk fel. Ezután jön a trükk. :) Egy kiskanál segítségével fogunk szép vékony csokoládé csíkokat rakni a kész, kihűlt tésztánk tetejére. Merítsük bele a kanalat az olvasztott csokoládéba, majd gyorsan mozgassuk a tészta fölött. Így, szép csíkokban fog a tésztára "csurogni". 

bananszelet1.jpg

Szólj hozzá