2015. jan 26.

Café Amaretto Vendégló és Cukászda

írta: Rajkai Ági
Café Amaretto Vendégló és Cukászda

Café Amaretto Vendéglő és Cukrászda

Az Amaretto Vendéglő és Cukrászda Szekszárdon, egy turista látványosságtól mentes kis zsákutcában található. Nyugodtan cáfoljatok meg, de mivel nem vagyok Szekszárdon jártas, ezért, ha nem ott lett volna a születésnapi ebéd, amire meghívást kaptam, nem találtam volna rá egymagam. A vendéglő és cukrászda egymás mellett szinte összeolvadva helyezkedik el, de mégis külön bejárattal rendelkezik. Így ha zárt körű rendezvény is van, a cukrászda ugyanúgy üzemel, szóval még akkor sem marad senki sütemény vagy gombóc nélkül. :)

A vendéglő egy régi kocsmából lett átalakítva. Érdekes, mert a google street view segítségvel láthatjuk is, hogy miből lett a cserebogár, hiszen azon  képeken még a kocsma látható.Az épület belső tere modern családias hangulatot idéz, ahova az ember mindig szívesen térne be. Összesen szerintem kényelmesen olyan 20-25 ember tud egyszerre helyet foglalni.

Az étlapot sajnos nem láttam, mivel előre megrendelt menü volt.

A menü: Húsleves májgombóccal, Gazdag húsos tál vegyes körettel, Dobos torta

Mindegyik étel egytől egyig nagyon finom volt. Állíthatom, hogy egyiknél sem spóroltak az alapanyag mennyiségével és minőségével sem.

Aki kritikus, természetesen minden étteremben talál valami apró hibát, és sajnos itt is volt egy-kettő. A mellékhelyiségben elfogyott a kéztörlő és a WC papír is, valamint a női mosdó ajtaját nem lehetett rendesen becsukni. De úgy gondolom, hogy ezek az apró hibák nagyon gyorsan orvosolhatóak, és szinte alig vonnak le a vendéglő értékéből.

Ami a legfontosabb, hogy látszik a tulajdonoson, aki egyben a séf is, hogy a szíve csücske az étterem, mindent lelkiismeretesen csinál, vendégszerető és közvetlen.

Így aki Szekszárdon jár, annak feltétlenül javaslom, hogy térjen be ide, hiszen szinte csak pozitív élményekkel, pénztárcát megkímélve jól lakottan fog távozni. 

Szólj hozzá

étteremkritika Café Amaretto Vendéglő és Cukrászda