2014. okt 23.

Banános torta

írta: Rajkai Ági
Banános torta

Ezt a tortát legelőször akkor készítettem, amikor nagyon hiányzott valami befejező fogás az ebédhez és gyorsan akartam enni valami finom desszertet. Másodszorra meg akkor amikor a barátomat megleptem egy születésnapi reggelivel...és természetesen nem hiányozhatott a születésnapi torta sem :)

Hozzávalók:

310 g liszt

3 nagy érett banán

150 g étcsokoládé (apróra összevágva)

10 g vaj

200 g világos nádcukor (Én Koronás aranybarna cukrot használtam..tudom nem nádcukor csak nádcukor szirup van benne, de ez legalább nem olyan drága mint a nádcukor :))

1 és 1/2 teáskanál sütőpor

1/2 teáskanál szódabikarbóna

1/2 teáskanál őrölt fahéj

150 ml tej

1 nagy tojás

csipetnyi só

300 g lisztet a cukorral, a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és az egy csipetnyi sóval összekeverem. A tojást a tejjel egy külön tálban felverem. A banánokat karikára vágom és ehhez a tejes-tojásos keverékhez keverem. Majd a lisztes keveréket és a banános-tejes-tojásos keveréket szépen lassan összeforgatom, majd hozzáadom a kimért étcsokoládénak a felét és jól összedolgozom az így kapott masszát. A sütőformát a vajjal kikenem és a maradék 10 g liszttel megszóróm. Ezután önthetem is az összedolgozott masszát a sütőformába. Mielőtt az előmelegített sütőbe (180°C) raknám, a sütőformát kicsit odaütögetem a konyhapulthoz, hogy a felesleges levegő távozzon :) A torta kb. 30-40 perc alatt megsül. Miután kész, a maradék csokoládét 3 evőkanál forró vízben felolvasztom, alaposan megkeverem és a kész tortára öntöm. 

banános süti.jpg

Szólj hozzá

Sütemény