Tiramisu palacsinta
Erre a receptre a barátom Ausztráliában élő nénikéje hívta fel a figyelmemet. :) A szokásos töltelékek mellett, ha valami újra vágytok, próbáljátok ki ezt is!
Összetevők - palacsinta (10 db lesz belőle):
180 g liszt
400 ml tej
2 db tojás
1 evőkanál olaj
egy csipet só
egy nagy csipet kristálycukor
Egy tálban a lisztet a tejjel simára keverjük, majd további folyamatos keverés mellett a többi összetevőt is hozzáadjuk. A teljesen sima a keveréket egy fél órára tegyük félre. Erre azért van szükség, mert így a liszt teljesen megszívhatja magát folyadékkal, és sokkal könnyebb, kellemesebb állagú lesz a kész palacsinta. Felhasználás előtt szükség esetén hígítsuk fel egy kis szénsavas ásványvízzel. Ezután hevítsük fel a serpenyőt pár csepp olajjal és amikor felmelegedett, annyit öntsünk bele a masszából, hogy a tésztát elterítve vékony palacsintákat kapjunk. Ha az egyik oldala megsült, átfordítjuk, és pillanatok alatt készre is sül a palacsinta.
Összetevők - töltelékhez (3 db lesz belőle):
250 g mascarpone
1 evőkanál citromlé
1 tasak vaníliás cukor
2 evőkanál porcukor
100 ml főtt feketekávé
12 db babapiskóta
kakaópor
A mascarponét összekeverjük citromlével, vaníliás cukorral és porcukorral. A babapiskótákat beáztatjuk a lefőtt kávéba. A palacsintát megszórjuk kakaóval, majd rárakjuk a babapiskótákat (3 db / palacsinta) és végül megkenjük az összeállított masszával. Feltekerjük és kakaóval megszórva tálaljuk.