2015. ápr 19.

Tiramisu palacsinta

írta: Rajkai Ági
Tiramisu palacsinta

Erre a receptre a barátom Ausztráliában élő nénikéje hívta fel a figyelmemet. :) A szokásos töltelékek mellett, ha valami újra vágytok, próbáljátok ki ezt is!

Összetevők - palacsinta (10 db lesz belőle):

180 g liszt

400 ml tej

2 db tojás

1 evőkanál olaj

egy csipet só

egy nagy csipet kristálycukor

Egy tálban a lisztet a tejjel simára keverjük, majd további folyamatos keverés mellett a többi összetevőt is hozzáadjuk. A teljesen sima a keveréket egy fél órára tegyük félre. Erre azért van szükség, mert így a liszt teljesen megszívhatja magát folyadékkal, és sokkal könnyebb, kellemesebb állagú lesz a kész palacsinta. Felhasználás előtt szükség esetén hígítsuk fel egy kis szénsavas ásványvízzel. Ezután hevítsük fel a serpenyőt pár csepp olajjal és amikor felmelegedett, annyit öntsünk bele a masszából, hogy a tésztát elterítve vékony palacsintákat kapjunk. Ha az egyik oldala megsült, átfordítjuk, és pillanatok alatt készre is sül a palacsinta.

tiramisu_palacsinta.jpg

Összetevők - töltelékhez (3 db lesz belőle):

250 g mascarpone

1 evőkanál citromlé

1 tasak vaníliás cukor

2 evőkanál porcukor

100 ml főtt feketekávé

12 db babapiskóta

kakaópor

A mascarponét összekeverjük citromlével, vaníliás cukorral és porcukorral. A babapiskótákat beáztatjuk a lefőtt kávéba. A palacsintát megszórjuk kakaóval, majd rárakjuk a babapiskótákat (3 db / palacsinta) és végül megkenjük az összeállított masszával. Feltekerjük és kakaóval megszórva tálaljuk.

Szólj hozzá

Sütemény