2015. jan 20.

Édes falatkák fehér csokoládéval és málnával

írta: Rajkai Ági
Édes falatkák fehér csokoládéval és málnával

Ha nagyon eleged van már a télből, és vágysz egy kis tavaszra, akkor íme egy nagyon finom apró sütemény, amely minden ízével arra az évszakra emlékeztet.

Nem kell hozzá más, mint egy ovális alakú szilikonos sütőforma és maximum 50 perc. :)

Összetevők (kb. 24 db):

110 g  finomliszt (BL-55)

50 g fehér csokoládé

60 g mélyhűtött málna

125 g porcukor

1/2 teáskanál sütőpor

110 g mandulaliszt (vagy finomra darált mandula)

85 g vaj

6 tojásfehérje

A lisztet szitájuk egy tálba, adjuk hozzá a porcukrot, a sütőport és a finomra darált mandulát. A vajat olvasszuk fel, és adjuk hozzá a liszthez, majd végül a tojásfehérjéket is jól keverjük el a masszával. Az ovális formákat 3/4-ig töltsük meg a kész masszánkkal, majd mindegyikre rakjunk egy-két szem málnát és szórjuk meg reszelt, vagy apróra vágott fehér csokoládéval. Az édességet 180°C-ra előmelegített sütőben légkeverésen süssük egészen addig, amíg aranysárgák nem lesznek (A felületük szilárd tapintású, de a közepe nedves marad). A süteményeket emeljük ki a sütőformából és szobahőmérsékleten tálaljuk.

edesfalatok1.JPG

Szólj hozzá

Sütemény