2015. jan 09.

Csak egyszerűen...Paprikás krumpli

írta: Rajkai Ági
Csak egyszerűen...Paprikás krumpli

Mivel maradt még virsli Szilveszterről, ezért úgy gondoltam készítek egy kis paprikás krumplit a héten. Nagyon egyszerű elkészíteni, és nem is kell hozzá sok alapanyag. Szerintem, aki először próbálkozik valamit főzni, az ezzel kezdjen. :) 

Összetevők (kb. 2 fő részére):

1 vékony szelet szalonna

1 kis fej vöröshagyma

3 db virsli

500 g burgonya meghámozva, kockákra vágva

só, bors, víz, pirospaprika

A szalonnát vékony apró csíkokra vágom és egy serpenyőbe elkezdem olvasztani. Eközben a vöröshagymát megpucolom, ketté vágom, és apró kockákra vágom. Miután kiolvadt a szalonna, hozzáadom a hagymát és addig párolom, míg üveges nem lesz. A serpenyőt kicsit félrehúzom a tűzről, egy kis kanálnyi vizet beleöntök és hozzáadom az 1 teáskanálnyi pirospaprikát. Jól elkeverem és öntök még hozzá egy kevés vizet, majd visszarakom a tűzhelyre. Ezután hozzáadom a kockára vágott burgonyát, sózom, borsózom és felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje a krumplikat. Lefedem, és hagyom főni. Mikor már majdnem megpuhult a burgonya, hozzáadom a karikákra vágott virslit, és ha kell öntök még hozzá egy kis vizet. Ezután még körülbelül 10 percig főzőm, de legalább addig amíg a krumpli teljesen megpuhul, és kellő mennyiségű szaft marad.

 

paprikaskrumpli.jpg

 

 

 

Szólj hozzá

főétel